Monday, April 7, 2014

:: sahabat untuk selamanya ::


Assalamualaikum sahabat admin suma ;)

Seperti biasa, selepas 4 bulan lebih berada di bumi Indera Kayangan untuk menuntut ilmu.. terbang pula admin ke negeri Bawah Bayu !! yeayyy, oppss... don't forget to say Alhamdulillah :')

Sebelum balik p tanah kelahiran admin, ada sorang hamba Allah bagi pesan, "Eh, naik flight nanti, jangan pula sampai hilang radar ya ! "
Ouchhh !! Tu jak yang terdetik dekat hati admin,tapi tak terungkai oleh kata-kata... memang risau la juga, sejak kejadian MH370 tu...kawan-kawan admin macam takut ja nak naik flight?? betul ka??
alaaa...baru nak ajak depa mai sabah..nak bawa depa jalan-jalan kat sabah ni... jangan la takut ok??
Allah kan sentiasa bersama kita ?? :)

Apapun, admin tetap berterima kasih dekat hamba Allah tu, sekurang2nya teringat juga admin tyme kat sekolah dulu.. sahabat admin pernah kongsi yang setiap kejadian tu membawa hikmah yang besar...walaupun kita nampak kecil... ia boleh menjadi hikmah yang besar bagi orang-orang yang dapat merasai dan menghayati setiap kejadian yang telah berlaku :)

Satu lagi,, admin rindu dengan suma sahabat2 admin!!! jujur !!! sahabat dulu mahupun yang sekarang admin dampingi,, semua admin rinduu !! entah kenapa...admin tahu kenapa ! UKHWAH !
Ya,,Ukhwah tu la menjadikan hubungan kami rapat.. hubungan yang menjadikan kami seperti adik beradik ! dan paling penting hubungan yang terjalin kerana lillah... kami mengasihi antara satu sama lain kerana Allah,,,ya memang tu jawapannya..memang benar !
banyak kali mimpi dorang.. rindu admin yang menggunung ni bila la terubat agaknya. Hanya mampu mendoakan dari jauh untuk dorang,walau jauh hati kita dekat kan kan *acecehh :)
Lagi terasa rindu dekat sahabat tyme sekolah menengah..huhhh :'(
admin rindu..admin perlukan dorang !

Hmmm,,cuti ni ya... final project year aka singkatannya FYP...aduhh..tak sentuh lagi..
kilang kompenen semua ada kat semenanjung..harap2 dekat kk tu...dapat la yg murah2 ( misi : tawar menawar ) . "Ehh tapi..benda ni kecil ja la adik,nda logik la kami mau kasi murah kompenen ni,,lagipun barang ni,dari semenanjung bah ni..jauh kami ambil "
aduhh..harap2 pakcik tak cakap cmtu T.T

hmmm...sampai di sini saja kata hati admin untuk kali ni..ada masa free, admin update lagi k!
terima kasih sbb sudi baca kata hati ini ;)
Doakan hidup kita sentiasa diberkati Allah 

wassalam


No comments:

Post a Comment